Mercury Cabal Guild
Gildia posiada własny kanał Team Speak.
Wersja TS3
Serwer: multi-ts.com.pl
Port:9987
Pokój: 64
Hasło: spirits
Zapraszamy
/Deszczu/PrzybyL/Banelli/Deszczu
All About Style / Sobon3R !
ooOOOOoo
LaEternidad / 130+ FA / Procyon / Spirits<3
Skąd to ściągnąc?
Podam tutaj kilka linków w zależności od używanego systemu.Wszystkie pochodzą z oficjalnej strony www.teamspeak.com wiec nie posiadają żadnych wirusów:
•Windows
-Wersja 32-Bit
-Wersja 64-bit
• Mac OS X
-Team Speak 3
•Linux
-Wersja 32-bit
-Wersja 64-bit
Instalacja
Po ściągnięciu programu na dysk (około 13mb w przypadku wersji windows 32 bit) rozpoczynamy standardową instalację.Program można zainstalować w dowolnym miejscu na dysku.Po instalacji program nie tworzy na pulpicie skrótu więc musimy zrobić go ręcznie albo odpalać przez Start -> Wszystkie Programy -> TeamSpeak 3 Client
Konfiguracja
Jeżeli program działa poprawnie powinniśmy zobaczyć takie okienko:
Aby połączyć się z naszym serwerem testowym należy wybrać kolejno opcje:
Connections -> Connect lub poprostu nacisnąć kombinacje klawiszy Ctrl+S
Naszym oczom, ukaże się to okienko:
Jeżeli wypełniliśmy wszystkie pola według tego na obrazku (IP i port) oraz wpisaliśmy swój nick (pole z hasłem zostaje puste) naciskamy Connect
Po naciśnięciu przycisku Connect naszym oczom ukaże się lista kanałów razem z ich podkanałami. Szukamy kanału numer 36 oraz wpisujemy hasło spirits.
Setup Wizard
Setun Wizard to narzędzie które pomoże nam w prawidłowej konfiguracji TS3 jest uruchamiane podczas pierwszego włączenia programu programu. Pierwsze okno wygląda następująco:
Jeżeli okno się pojawiło naciskamy przycisk Next >. Po przyciśnięciu Next w następnym oknie mamy pole w którym wpisujemy nasz nick - po wpisaniu naciskamy
Next >.
W trzecim oknie mamy do wyboru sposób aktywacji naszego mikrofonu:
1. Voice Activation Detection czyli automatyczne wykrywanie głosu (jeżeli program zarejestruje ustawiony wcześniej wystarczająco głośny dzwięk program włączy nasz mikrofon) - Osobiście odradzam tą opcję.
2.Push-To-talk - jest to opcja raczej znana wszystkim ponieważ występowała ona w Ventrillo, mianowicie mikrofon uaktywnia się po naciśnięciu wybranego przez siebie przycisku (jeśli puścimy dany przycisk mikrofon się wyłączy).
Wybieramy opcję Push-to-talk oraz obot tego napisu naciskamy na przycisk No Hotkey Assigned. Po naciśnięciu wybieramy przycisk który będzie aktywował nasz mikrofon (poprzez naziśniecie go). Nazwa klawisze powinna pojawić się w miejsce "No Hotkey Assigned"
Po skonfigurowaniu sposobu aktywacji mikrofonu naciśkamy przycisk Next >.
Czwarte okno pomaga nam poprawnie ustawić głośność nagrywania naszego mikrofonu. Dzięki wskaźnikowi można sprawdzić czy słychać nas odpowiednio głośno.
Po ustawieniu głośności nagrywania naciskamy przycisk Next >
Piąte i ostatnie już okno ustawia nam przycisk do tak zwanego Mute'a czyli wyciszenia programu. Naciskamy No Hotkey Assigned i wybieramy przycisk który zmutuje nasz mikrofon i słuchawki.
Po konfiguracji naciskamy Next > i Finish
Wyciszenie informacji o połączeniach
Jeżeli denerwują cię dziękowe informacje typu "Connected" bądź "User joined to your channel" Postępuj według następujących wskazówek:
Przy otwartym programie wciskamy kombinację klawiszy ALT+P z nowo otwartego okna wybieramy Notifications po prawejstronie okna zobaczymy napis Sound Pack wybieramy "Sounds deactivated" wciskamy OK i kontynuujemy rozmowę na TS.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli zapomniałem o jakimkolwiek problemie bądź zapomniałem czegoś dodać proszę o wysyłanie wiadomości prywatnej z pomysłami co jeszcze może się znaleźć w tym poradniku.
Poradnik zrobiony w całości przeze mnie na potrzeby mojej byłej gildii.
Oj Arek Arek
Jak zawsze pomocny ^^
Ladny, czysciutki i przejrzysty poradnik
Napewno sie komus przyda ;>
ooOOOOoo
Guild Member
prubóje wbic nie mogę złe hasło podaje niby ;d
Guild Member
dacie hasło może ?-.-
Wersja TS3
Serwer: multi-ts.com.pl
Port:9987
Pokój: 28
Hasło: spirits
musi dzialac bo mi teraz dziala normalnie
ooOOOOoo
Guild Member
to niejasnośc jakaś była ktoś napisał na forum "teraz pokój 36" czy coś w tym stylu to wchodziłem na 36 na 28 normalnie wchodzę THX laski xDD